Onze kennel

Wij hebben één hond, een mooi vizslateefje met de roepnaam Embla. We wonen aan de rand de Veluwe, waar zij goed uitgelaten kan worden. Embla is onze eerste  vizsla, maar niet mijn eerste hond. Eerder had ik bijna 9 jaar een boxer, waarmee ik een gepland nestje had, en een Jack Russell Terrier, die 3 geplande nestjes kreeg.

Embla is een evenwichtige hond. Ze is heel lief en zacht van karakter, energiek en aanhankelijk. Ze is op de baas gericht en loopt tijdens het uitlaten ook niet ver weg.  Op het schoolplein is zij de lieveling van veel leerlingen en ook tijdens de avondvierdaagse kon zij prima aan de riem meelopen. Op visite of in een restaurant gedraagt zij zich voorbeeldig. Allemaal karaktereigenschappen die wij graag willen doorgeven aan de volgende generatie vizsla’s.

Wij hebben het fokkersconvenant van de Nederlandse Vizslavereniging in september 2017 ondertekend. Wij geven met de ondertekening van het convenant aan dat wij zullen fokken volgens bovengenoemde eisen van de vereniging. Wij zijn hierdoor ook bij de vizslavereniging als officiële fokker geregistreerd.

Wij fokken kortharige vizsla’s volgens het reglement van de Nederlandse Vizslavereniging, dus met honden die beide vrij zijn van HD, tenminste een van ouders moet vrij zijn van oogafwijkingen, en op  exterieurkeuringen hebben beide ouderdieren uitmuntend resultaat behaald. De vader van het derde nestje is Balou (roepnaam Bor), 7  jaar oud,die al meerdere nestjes heeft verwekt, waarvan de pups tot nu toe alle gezond zijn. Hij is een hond die graag jaagt en diverse jachtcertificaten heeft behaald, waardoor deze combinatie voldoet aan de eisen van de vereniging.

Honden van een serieuze fokker zouden eigenlijk ook een mooie naam moeten hebben, vinden wij. Daarom hebben wij een kennelnaam aangevraagd. Een medewerker van de Raad van Beheer van Kynologie legt vooraf een huisbezoek af, om te kijken of de nieuwe fokker geen broodfokker is, of er ruimte genoeg is en of de eigenaren in staat zijn om het welzijn de pups en de moederhond te garanderen.

De pups zullen opgroeien in de huiskamer (met open keuken) en zullen goed gesocialiseerd worden. Uiteraard worden zij gechipt, ontwormd, gevaccineerd en door de Raad van Beheer op DNA getest (om vast te stellen dat de ouders de onder ‘nestje’ genoemde dieren zijn) alvorens zij een officiële stamboom krijgen.

De kennelnaam die wij geregistreerd hebben, luidt Adorable Child of Embla.

Adorable spreekt voor zich: pups zijn schattig. Maar ook als de vizslapups volwassen zijn, is hun aaibaarheidsfactor dankzij hun zachte, elegante uitstraling nog altijd groot.

De naam Embla komt uit de Noordse mythologie. Het is de roepnaam van onze prachtige hond. De god Odin liep met zijn broers Vé en Vili op het wereldstrand, waar zij een stuk hout vonden. Daaruit schiepen zij de eerste man (Ask) en vrouw (Embla). De boom duidt op stevigheid, levenskracht en vruchtbaarheid.

Odin gaf Ask en Embla leven, adem en spraak. Vili gaf bewustzijn en beweeglijkheid, en Vé gaf uiterlijk, gehoor en gezichtsvermogen. Allemaal eigenschappen die perfect bij een mooie, levenslustige vizslamoeder passen. Eigenschappen die wij graag willen doorgeven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *