Het nestje

Op 29 maart 2018 zijn er 9 gezonde pups geboren: 3 teefjes en 6 reutjes. Zij hebben allen een fijn nieuw thuis gevonden.

De fantastische eigenschappen van ons gezonde, lieve, mooie teefje willen wij graag doorgeven.

Wij fokken volgens het reglement van de Nederlandse vizslavereniging, dus met honden die beide vrij moeten zijn van HD, tenminste een van ouders moet vrij zijn van oogafwijkingen, op  exterieurkeuringen hebben beide ouderdieren uitmuntend resultaat behaald en  één van de ouderdieren moet jachtcertificaten behaald hebben.

Wij hebben gezocht naar een reu die zijn goede eigenschappen kan doorgeven en daarnaast ook jachtcertificaten behaald heeft. We kozen Fajtiszta’s Frodo: een stoere robuuste reu die goed bij onze supervrouwelijke, elegante Embla past. Zijn voorouders komen allen uit Hongarije en Slowakije, zodat er geen overlap in de stamboom voorkomt en de pups uit een ‘verse’ genenpoel zullen bestaan. Hij is ook getest op langhaargen en homozygoot normaal bevonden, zodat de pups geen lang haar zullen krijgen.

Officiële werkuitslagen van Fajtiszta’s Frodo: Jacht Basis Test, KNJV-C, KNJV-B.  Officiële showuitslagen Fajtiszta’s Frodo: Uitmuntend, BOB, CAC/CACIB.  Officiële titels Fajtiszta’s Frodo: Bundessieger 2013, Fruhjahrsieger 2015, Europasieger 2015, Duits Kampioenschap, FCI International Show Champion.

Meer informatie over Frodo is te vinden op zijn Facebookpagina: indyofrodo vizslas.

Wij kregen in het voorjaar van 2018 een prachtig nestje uit deze zorgvuldig uitgekozen combinatie. Deze combinatie is op 5 november  jl. goedgekeurd en is op de website van de Nederlandse vizslavereniging vermeld onder het rubriekje fokken-geplande dekkingen.

De pups groeien op in de huiskamer, zodat zij goed gesocialiseerd worden. Uiteraard worden zij gechipt, ontwormd, gevaccineerd en door de Raad van Beheer op DNA getest (om vast te stellen dat de ouders bovengenoemde dieren zijn) alvorens zij een officiële stamboom krijgen.

Het is nu nog te vroeg om iets over de vader van de pups uit haar volgende nestje te kunnen zeggen. Het volgende nestje zal op zijn vroegst eind 2019/begin 2020 komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *