Het nestje

De fantastische eigenschappen van ons gezonde, lieve, mooie teefje willen wij graag doorgeven.

Op 29 maart 2018 zijn er 9 gezonde pups geboren: 3 teefjes en 6 reutjes. Zij hebben alle een fijn nieuw thuis gevonden. Op 18 juli 2019 schonk Embla opnieuw het leven aan 9 gezonde pups: 4 teefjes en 5 reutjes. Op 10 april 2023 werd haar derde nestje geboren: 4 kerngezonde levend geboren reutjes en 2 pups die de zware bevalling helaas niet overleefden.

Wij fokken volgens het reglement van de rasvereniging, dus met honden die beide vrij zijn van HD, vrij zijn van oogafwijkingen en op een exterieurkeuring zeer goed, uitmuntend of het predicaat ”fokgeschikt” behaald hebben.  Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de vader van onze pups jachtcertificaten heeft behaald. De vizsla is een jachthond en dat willen we zo houden. Embla heeft geen jachtcertificaten behaald, omdat ze erg bang is voor schot en wij haar daaraan niet willen blootstellen omwille van een papiertje, terwijl het haar welzijn negatief beïnvloedt.

Wij hebben gezocht naar  dekreuen die zijn goede eigenschappen kunnen doorgeven en daarnaast ook jachtcertificaten behaald hebben. We kozen  voor het eerste nestje voor Fajtiszta’s Frodo: een stoere robuuste reu die goed bij onze supervrouwelijke, elegante Embla past. Frodo heeft zowel op gebied van exterieur als jacht zijn sporen verdiend.

Voor het tweede nestje hebben we Hanko , een mooie, lieve reu uitgezocht. Ook hier kwamen mooie, evenwichtige en jachtlustige nakomelingen. twee van hen hebben met gemak hun JBT (jacht basis test) gehaald en een van hen wordt veel ingezet in de praktijkjacht in Noorwegen. Deze hond gaat met een groep jagers mee om korhoenders en herten te schieten.

Voor het derde nestje hebben wij Csillan Casa de Canela gevonden. Zie foto’s hierboven. Deze reu is als pup geïmporteerd uit Tjechië, waardoor vers bloed in Nederland is binnengebracht. Csillan is erg goed in het veldwerk . Daarnaast is hij ontzettend lief en aanhankelijk. En hij heeft een mooie bouw. Deze combinatie belooft daarom mooie pups met een goed karakter.  Aangezien wij zelf een teefje willen aanhouden, zijn we bijzonder blij dat deze reu beschikbaar is voor een dekking. We verwachten pups die een goed karakter hebben en aan jachttrainingen veel plezier beleven.

Wij hebben besloten één van de reutjes aan te houden.

Onze pups groeien op in de huiskamer (grenzend aan een open keuken), zodat zij goed gesocialiseerd worden.  We hebben een ruime werpkist en maken een ren in de huiskamer zodat ze zich fysiek goed kunnen ontwikkelen en voldoende bewegingsruimte hebben. Bij mooi weer mogen ze vanaf 4 weken ook tweemaal daags lekker buiten spelen.

De pups worden gechipt, 4x ontwormd, gevaccineerd en door de Raad van Beheer op DNA getest (om vast te stellen dat de ouders de op stamboom vermelde dieren zijn) alvorens zij een officiële stamboom krijgen. Ze blijven minimaal 8 weken bij hun moeder en broertjes en zusjes.

 

Eén gedachte over “Het nestje”

  1. Goede middag,

    Na op uw website gekeken te hebben zijn we erg enthousiast geworden over jullie toekomstige nest, zoals te zien op magyar-vizsla.nl. Zelf kom ik uit Hongarije en toen ik klein was heb ik al een Vizsla gehad.
    Is het mogelijk om hier wat meer informatie over te ontvangen?

    Met vriendelijke groet,

    Nikolett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *