Het nestje

Op 29 maart 2018 zijn er 9 gezonde pups geboren: 3 teefjes en 6 reutjes. Zij hebben alle een fijn nieuw thuis gevonden. Op 18 juli 2019 schonk Embla opnieuw het leven aan 9 gezonde pups: 4 teefjes en 5 reutjes. Een van de reutjes is beschikbaar gekomen.

De fantastische eigenschappen van ons gezonde, lieve, mooie teefje willen wij graag doorgeven.

Wij fokken volgens het reglement van de Nederlandse vizslavereniging, dus met honden die beide vrij moeten zijn van HD, tenminste een van ouders moet vrij zijn van oogafwijkingen, op  exterieurkeuringen hebben beide ouderdieren uitmuntend resultaat behaald en  één van de ouderdieren moet jachtcertificaten behaald hebben.

Wij hebben gezocht naar een reu die zijn goede eigenschappen kan doorgeven en daarnaast ook jachtcertificaten behaald heeft. We kozen  voor het eerste nestje voor Fajtiszta’s Frodo: een stoere robuuste reu die goed bij onze supervrouwelijke, elegante Embla past. Frodo heeft zowel op gebied van exterieur als jacht zijn sporen verdiend.

Voor het tweede nestje is in januari 2019 de aanvraag door de fokcommissie van de Nederlandse vizslavereniging goedgekeurd. We hebben Hanko (kennel Szimat, NHSB-nr. : 2875335, Chipnr. : Geboren, : 25-03-2012 ), een mooie, lieve reu die al meerdere nestjes heeft verwekt, uitgezocht. Hij heeft  het KNJV-B-certificaat behaald en gaat nog vaak mee op jacht. Hij is een gezonde hond:  HD-A en vrij van oogziektes incl. gonioscopie.

De pups groeien op in de huiskamer (grenzend aan een open keuken), zodat zij goed gesocialiseerd worden.  We hebben een ruime werpkist en maken een ren in de huiskamer zodat ze zich fysiek goed kunnen ontwikkelen en voldoende bewegingsruimte hebben. Bij mooi weer mogen ze vanaf 4 weken ook tweemaal daags lekker buiten spelen als het weer het toelaat.

Uiteraard worden de pups gechipt, 4x ontwormd, gevaccineerd en door de Raad van Beheer op DNA getest (om vast te stellen dat de ouders bovengenoemde dieren zijn) alvorens zij een officiële stamboom krijgen. Ze blijven minimaal 8 weken bij hun moeder en broertjes en zusjes.

 

Eén gedachte over “Het nestje”

  1. Goede middag,

    Na op uw website gekeken te hebben zijn we erg enthousiast geworden over jullie toekomstige nest, zoals te zien op magyar-vizsla.nl. Zelf kom ik uit Hongarije en toen ik klein was heb ik al een Vizsla gehad.
    Is het mogelijk om hier wat meer informatie over te ontvangen?

    Met vriendelijke groet,

    Nikolett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *